FC National
vs
Pandurii
3
-
2

Radio Targu Jiu

 

PANDURII - POLI TIMISOARA
sambara 3.06.2006, ora 18:00

 


 

12. FC Argeş ...31p
13 Jiul Petroşani ...27p
14. FC Vaslui ...26p
15. Pandurii Tg Jiu ...21p
16. FCM Bacău ...13p

 
   

 
Pe ce loc se va clasa echipa Pandurii la finalul acestui campionat?
1-4
5-8
9-12
13-14
15-16


Rezultate sondaj
 

Forum Pandurii                  Detalii
 

Chat Pandurii                     Detalii
 

  Radio Targu Jiu  - radiotargujiu.ro  
  Pro Sport  - www.prosport.ro
 
  Editie Speciala  - www.editie.ro  
  Gazeta de Sud  - www.gds.ro  
  Gazeta Sporturilor  - www.gsp.ro  
  Impact in Gorj  - impactingorj.ro  
  Gorj Domino - gorj-domino.ro  
  Radio Omega - radioomega.ro  
  Federatia Romana de Fotbal  
  Liga Profesionista de Fotbal    

Noutati pe Forum
  Galerie video
Et.    Program Divizia A
28    NATIONAL 3-2 PANDURII            |        CS VASLUI 1-1 CS POLI IASI  |     JIUL 2-0 FCM BACAU
29    PANDURII - POLI TIMISOARA     |        FCM BACAU - CS VASLUI        |      STEAUA - JIUL
30    OTELUL GALATI - PANDURII       |        CS VASLUI - FC STEAUA         |     JIUL- RAPID
 

Impact in Gorj: Două etape de foc pentru Pandurii

Calcule pentru supravieţuire:

Programul ultimelor şase etape avantajează Pandurii, însă Vasluiul şi Jiul nu vor să cedeze
Chiar dacă în acest moment, Pandurii ocupă o poziţie retrogradabilă, gorjenii speră să răstoarne calculele hârtiei. Mai sunt şase etape în Divizia A, iar lupta în subsol se ascute. Practic, în acest moment, doar FCM Bacău este cu un picior şi jumătate în liga a doua, în rest se dau lupte grele pentru evitarea ultimului loc retrogradabil, ocupat în acest moment de elevii lui Nae Ungureanu. Totuşi, ultimele şase etape sunt de foc, teoretic Pandurii având un program mai lejer faţă de principalele contracandidate, FC Vaslui şi Jiul Petroşani. Una din cele trei va lua drumul Diviziei B şi sperăm să nu fim noi aceia.

Fiecare îşi face calcule. Deşi au un avantaj de şase puncte, Jiul Petroşani are şanse mari să retrogradeze, asta numai în condiţiile în care pierd la Târgu Jiu, mai ales că pentru mineri vor urma duelurile cui Dinamo, Steaua şi Rapid, echipe care se luptă pentru supremaţie. Şi moldovenii lui Porumboiu, FC Vaslui, întâlnesc Dinamo şi Steaua, astfel că îşi pot lua „adio” de la şase puncte. Pandurii mai au de jucat doar cu Steaua, iar acel meci este reprogramat.

Calculele noastre
Cu 17 puncte strânse în 23 de jocuri, pentru Pandurii urmează o săptămână de foc. Mai întâi, elevii lui Ungureanu joacă vineri acasă împotriva Jiului Petroşani şi trebuie să câştige pentru a mai crede în obiectiv, după care miercurea viitoare oltenii vor întâlni cea mai puternică echipă din România, Steaua Bucureşti. La trei zile distanţă de acest meci şoc, gorjenii vor disputa o nouă finală pentru evitarea retrogradării, cu FC Vaslui în deplasare.
Dacă cu Steaua Pandurii nu au ce pierde, vitale sunt partidele cu Jiul şi Vaslui. Practic, în aceste meciuri se va juca soarta echipei gorjene în prima ligă. Prima condiţie pentru a rămâne în Divizia A este să luăm cele trei puncte cu Jiul sau să obţinem victorie la Vaslui. Dacă batem Jiul, atunci şi minerii intră serios în hora retrogradării, iar programul ultimelor etape nu-i avantajează deloc. „Dacă luăm patru puncte din următoarele trei meciuri, adică să batem Jiul şi să facem egal la Vaslui, atunci în proporţie de 80% suntem salvaţi”, îşi fac calcule oficialii gorjeni. Apoi, oltenii vor mai întâlni FC Argeş şi Poli Timişoara pe teren propriu, în timp ce în deplasare vor juca la Naţional şi Galaţi, echipe scutite de griji.

Infern pentru Jiul
După ce a pierdut acasă în faţa Oţelului, Jiul Petroşani şi-a depus candidatura la retrogradare. Chiar dacă minerii au 23 de puncte, vor avea parte de un final de campionat foarte greu. Astfel, pe lângă meciul de la Târgu Jiu, echipa din Vale va juca în interval de patru etape cu Dinamo, Steaua şi Rapid, echipe care se bat pentru locurile de cupă europeană. Efectiv, din cele trei echipe care se luptă cu evitarea retrogradării, Jiul are cel mai dificil program. Alin Simota, patronul celor de la Jiul, poate considera că are în cont doar trei puncte, cele cu Bacăul de pe teren propriu, în rest… meciuri unul şi unul, dintre care două pe teren propriu în faţa lui Dinamo şi Rapid. Dacă vor pierde la Târgu Jiu, petroşenenii vor mai avea doar un fragil avantaj de trei puncte în faţa pandurilor, care poate fi anulat cu uşurinţă în meciurile care vor urma.

Moldoveni norocoşi?
FC Vaslui a fost în tur ciuca bătăilor, dar în retur roata s-a întors. S-au încăpăţânat şi au luptat pentru evitarea retrogradării, iar acum moldovenii au şanse reale de a se salva. Totuşi, pentru elevii lui Mircea Rednic urmează şase etape foarte grele cu două jocuri împotriva Stelei şi a lui Dinamo. Astfel, teoretic, mai rămân patru meciuri în care moldovenii mai pot emite pretenţii, două acasă (cu Pandurii şi Poli Iaşi) şi două pe teren străin (la Galaţi şi la Bacău). FC Vaslui are în acest moment 18 punct acumulate, iar următorul meci pe teren propriu, cel cu Pandurii, are caracter decisiv.

Cu Vaslui pe Naţional TV
Urmează o săptămână decisivă pentru Pandurii. Meciurile cu Jiul, Steaua şi Vaslui au caracter hotărâtor în privinţa şanselor de supravieţuire în Divizia A ale gorjenilor. Dacă partida de vineri împotriva Jiului nu este televizată, gorjenii au cerut în schimb ca meciul de la Vaslui să fie transmis la televizor. Deşi iniţial nici o televiziune nu şi-a arătat interesul pentru acest meci, directorul de imagine al pandurilor Bogdan Tudor a perfectat luni seara televizarea acestui meci din etapa a 26-a cu FC Vaslui. Considerat cel mai important meci al subsolului Diviziei A, jocul se va desfăşura sâmbătă 6 mai, de la ora 18.00 fiind transmis live de Naţional TV.

Infatuatul Porumboiu
Finanţatorul vasluienilor, Adrian Porumboiu este convins că echipa sa va fi cea care se va impune în meciul direct cu Pandurii. „Vasluiul este cu câteva clase peste Pandurii şi vom bate cu trei sau patru goluri diferenţă pentru că asta este diferenţa dintre noi şi ei”, a afirmat Porumboiu la PRIMA TV. Preşedintele pandurilor Marin Condescu a evitat să-i răspundă lui Porumboiu. „Înainte de toate avem meciul cu Jiul şi abia apoi ne gândim la Vaslui”, a spus Condescu. În schimb, ofiţerul de presă al pandurilor, Bogdan Tudor, speră ca Vasluiul să piardă la Galaţi iar gorjenii să bată pe Jiul, şi astfel cele două echipe să facă rocada în clasament. „Aşteptăm cu interes etapa din acest week-end şi cred că se va lămuri oarecum situaţia. Dacă noi câştigăm vineri cu Jiul şi ei pierd la Galaţi, va fi un meci pe viaţă şi pe moarte în etapa viitoare între noi şi Vaslui”, a spus Tudor.

Inapoi   26.04.2006.

 
U.S.M.O
S.N.L.O
ARTEGO S.A.
Complexul Energetic Rovinari
Complexul Energetic Turceni
Consiliul Local Targu-Jiu Consiliul Judetean Gorj
Visits: