Echipa
Pandurii
vs
CFR Cluj
1
-
3

Radio Targu Jiu

 

OTELUL GALATI - PANDURII TG. JIU
sambata, 09.09 2006, ora 17:00

 


 

13 Jiul ... 4p
14 Gloria .... 4p
15 Pandurii ... 4P
16 Vaslui ...4p
17 National ...3p

 
   

 
Pe ce loc credeti ca se va clasa Pandurii la sfarsitul turului de campionat ?
1-6
7-11
12-14
15-18


Rezultate sondaj
 

Forum Pandurii                  Detalii
 

Chat Pandurii                     Detalii
 

  Radio Targu Jiu  - radiotargujiu.ro  
  Pro Sport  - www.prosport.ro
 
  Editie Speciala  - www.editie.ro  
  Gazeta de Sud  - www.gds.ro  
  Gazeta Sporturilor  - www.gsp.ro  
  Impact in Gorj  - impactingorj.ro  
  Gorj Domino - gorj-domino.ro  
  Radio Omega - radioomega.ro  
  Federatia Romana de Fotbal  
  Liga Profesionista de Fotbal    

 Noutati pe Forum
Video

Gorj Domino: Pandurii, între Divizia B şi Divizia A

Vacanţă, incertitudini, reconstrucţie, Divizia A, Divizia B...

E vacanţă la Pandurii, dar cuvântul de ordine printre antrenorii, conducătorii şi puţinii jucători rămaşi în lot este incertitudinea. Cu toate că preşedintele Marin Condescu a lăsat să se înţeleagă, înainte de a pleca în Canada, că echipa va juca tot în Divizia A, oficialul nu a precizat şi care ar fi exact posibilitatea de realizare a acestei dorinţe a conducerii. Opţiunile sunt din ce în ce mai multe, zvonurile optimiste vin din toate părţile, cei care până mai ieri luptau cu orice mijloace pentru un loc în Divizia A nu mai sunt interesaţi brusc de fotbal, dar nu există încă o precizare oficială referitoare la Pandurii şi la o eventuală înscriere a echipei în Divizia A.

Dacă eşalonul în care vor juca Pandurii este incert, la fel este şi pe banca tehnică, dar şi la nivelul lotului de jucători. Nici în A, dar nici în B, după cum susţine conducerea, practic cei de la Pandurii nu mai au o echipă cu care să abordeze sezonul viitor, reconstrucţia acesteia rămânând acum în sarcina antrenorului Nae Ungureanu, în absenţa conducătorilor plecaţi prin alte colţuri ale lumii. Singura certitudine care revine obsedant de fiecare dată când mai apare o variantă, o posibilitate sau un zvon, este aceea că echipa a retrogradat şi este, conform regulamentelor, în divizia B.

Vacanţă mai scurtă şi incertitudini pe toată linia

Rămas cu jucători cât pentru o echipă de handbal, antrenorul Nae Ungureanu nici măcar nu ştie când i se va termina vacanţa. Vacanţă pe care a petrecut-o mai mult la pescuit, la Dunăre, pentru a fi mai aproape de jucătorii cu care se află în tratative în vederea unui eventual transfer. Nici jucătorii rămaşi încă la Pandurii nu ştiu exact câtă vacanţă vor avea, aşa că nu şi-au permis să plece prea departe de casă pentru că aşteaptă semnalul de reunire. Acesta ar putea veni pe data de 20 iunie, dacă jocurile de culise aflate acum în plină desfăşurare se vor concretiza cu un loc în divizia A pentru Pandurii. Chiar dacă zvonurile apărute sunt benefice pentru Pandurii, incertitudinea persistă încă. Suporterii se mai bucură când mai apare încă o oportunitate pentru echipă de a evolua tot în divizia A. Dar a doua zi apare o altă variantă care anulează prima posibilitate sau schimbă radical situaţia. Se fac alte calcule, se caută alte prevederi regulamentare care să fie favorabile pentru Pandurii, dar până la urmă se ajunge la concluzia că nu mai e nevoie de calcule şi regulamente, pentru că oficialii s-au înţeles deja. Dar, dacă cineva încearcă să afle şi o poziţie oficială a conducerii, nimeni nu confirmă dar se spune acelaşi refren obişnuit „Mai avem soluţii”. Din biroul Comisiei de Licenţieri, Viorel Duru dă şi el asigurări că mai sunt şanse şi nu trebuie ca Pandurii să îşi facă griji. Mai e licenţierea cluburilor cu probleme, care poate fi o şansă în plus pentru Pandurii.

Misiune dificilă pentru Nae Ungureanu

Cel mai dificil este însă pentru jucători rămaşi în lot şi pentru antrenorul care nu are încă un răspuns cert în ceea ce îl priveşte. Confirmat cu o jumătate de gură de preşedintele Condescu, antrenorul Nae Ungureanu are o viaţă destul de grea în aceste zile. Chiar dacă se relaxează la pescuit are la ce să se gândească, pe lângă numele jucătorilor pe care îi caută în continuare – nu se ştie cu câtă tragere de inimă. Confirmat, dar fără un contract semnat, Nae Ungureanu trebuie să îşi facă şi el nişte calcule. Va avea nevoie dacă va juca cu echipa în divizia A de 11 titulari şi e greu de spus unde îi va găsi pentru ca echipa să nu aibă aceeaşi sortă ruşinoasă şi în sezonul viitor. Greu de spus şi dacă cei cinci jucători promişi de Salonta - incluşi în oferta locului din divizia A, vor fi ei la înălţimea pretenţiilor din primul eşalon. Dacă ce se spune însă despre promovarea, cît se poate de corectă a echipei Liberty, dar şi despre valoarea şcolii de fotbal şi a juniorilor crescuţi acolo, poate că ar fi mai bine ca Pandurii să cumpere toată echipa aşa cum făcea Universitatea cu formaţia din Caracal în urmă cu un an.

Nu trebuie uitată şi varianta care este cea mai sigură, certă şi inclusă în orice calcul ca fiind valabilă. Aceea ca Pandurii să joace în divizia B în sezonul viitor şi să abordeze cu forţe proaspete lupta pentru promovare. Şi pentru aceasta trebuie însă reconstruită echipa iar eforturile antrenorului Nae Ungureanu de a găsi jucători vor fi probabil benefice astfel în ambele cazuri.

Monalisa Popescu şi Cristi Constantinescu

Inapoi   15.06.2006.

 
U.S.M.O
S.N.L.O
ARTEGO S.A.
Complexul Energetic Rovinari
Complexul Energetic Turceni
Consiliul Local Targu-Jiu Consiliul Judetean Gorj
Visits: